piximre

HUNGAROBIRDS - MEDVE ÉS TÁJKÉPFOTÓZÁS ERDÉLYBEN - 2014 OKTÓBER
(Feltöltve: 2014 augusztus 9.)

Pabar Zoltán barátom (Hungarobirds), 2014 október 7-12-ig ismét medvefotós túrát szervez Erdélybe, Farkaslakára.

piximre

Az idei évben a gyenge makk illetve gyümölcstermés várhatóan azt eredményezi, hogy a telelni készülő medvék a túra tervezett időszakában már rendszeresen fogják járni a lesek előtti szórót, ahol a télire próbálnak egy kis zsírmennyiséget felhalmozni magukon.

A túra célja:
Székelyföld természeti értékeinek, gasztronómiájának és kultúrájának megízlelése, különös figyelmet fordítva a madár, tájkép illetve medvefotózásra.

A szállás:
A túra során a szállás Farkaslakán lesz egy helyi vendégházban, ahol a azállás üzemeltetője biztosítja a reggelit és a bőséges vacsorát. Az elhelyezés két ágyas szobákban történik. Minden szobának saját vizesblokkja van. Az étkezőben és a teraszon van vezeték nélküli internet kapcsolat. A szállástól 300 méteres körzetben található étterem, kocsma, élelmiszer bolt, bazársor ha valaki a déli ebédjére illetve ajándékbeszerzésre gondol.

A napi program:
A reggeli után, kb 8 órakor kezdődnek a délelőtti programok, ami kb. délután 3-ig tart, majd helyi vezetők kíséretében medveles teljesen napnyugtáig. A lesezések után egy jóízű vacsora szálláson.

Ajánlott felszerelés:
Bakancs, esőkabát, állvány, 300-400-500 mm lencse, hátizsák és kb ennyi a szokásos cuccokon kívül.

A TERVEZETT PROGRAM:

1. nap:
Kora reggeli indulás Kisújszállásról, majd a néhány pisi szünet után érkezés Farkaslakára a koradélutáni órákban. Az érkezési időtől, időjárástól, hangulattól függően már ezen a napon is ki lehet menni a medvelesekbe.

2. nap:
Tájképfotózás a Varságban. Célállomás a Csurgókő vízesés. A túra során a csapat meglátogatja az egyik legépebben megmaradt Chauchesku medvelest. A délután folyamán medvefotózás.

3. nap:
A délelőtti órákat a csapat egyik része a madárfotós lesben tölti, a másik része pedig a szabadban cserkelve próbál madarakat fotózni. A lesezőknek a célfajok: közép fakopáncs, fenyő szajkó, mókus, csuszkák, cinkék, erdei madarak az etetőn és itatón egyaránt. A csapat másik felének a célfaja az Uráli bagoly. Délután medveles

4. nap:
Tájképfotózás a Vargyas hágóban. Délután medveles.

5. nap:
Madárfotózás a 3. napon leírtak szerint, csak a csapat tagjai cserélnek helyszínt. Délután Jézus Szíve kilátó és Esztena látogatás.

6. nap:
Hazautazás. Indulástól és érdeklődéstől függően a hazaút során a három hely egyike útba ejthető: Parajdi sóbánya, Tordai sóbánya, Tordai hasadék.

A túra ára 90 000 Forint/fő.

Az ár tartalmazza: a ki és hazautazást, a szállás díját reggelivel és vacsorával, 2 medvelest, 1 alkalmat a madárlesben (kiépített etetős itatós les), az összes délelőtti programot, Esztena látogatást.

Az ár nem tartalmazza: az ebédet, belépőjegyeket a különböző atrakciókra (sóbánya), extra medvelesezések árát, és a biztosítást.

A program nem kőbe vésett. Ez jelentheti azt, hogy az aktuális helyzetet látva a csapat eldönti, hogy mit is szeretne csinálni. Leginkább a madárfotós program változhat, figyelembe véve az aktuális madármozgást illetve „kínálatot”. Ha minden jól megy, a Békás szorosnál lehetőség nyílik törpe illetve gatyás kuvikra esetleg hajnalmadárra, de ez még képlékeny. Amennyiben igen, akkor esetleg a Vargyas hágóban fotózás helyett megoldható.

A részletekért itt lehet jelentkezni: hungarobirds@gmail.com

A Hungarobirds Weboldala:

piximre

Facebook elérhetőség:

piximre
_______________________________________________________

piximre
piximre

*** © Designed by Imre Simon ***